Projekt zaključen, rezultati »živijo« naprej
Konec novembra 2020, se je projekt Novi izzivi slovenske drobniceuradno zaključil. Uspešno. Izvedene so bile vse aktivnosti, ki smo jih planirali ob pripravi projekta. Predvsem pa nas veseli to, da smo na območju dosegli korak naprej v smeri uporabe volne, zlasti na področju polstenja. Za kar gre zasluga mentorici študijskih krožkov, ga. Janji Urbiha, ki bo študijkske krožke na temo volne izvjala tudi v prihodnje.Tudi tisti, ki so na prireditvah in delavnicah okušali jedi izpod rok kuhrske mojstrice Slavica Smrdel, niso ostali ravnodušni. Predvsem pa so se strinjali, da predsodek o „smradu“, ki se drži mesa in mleka drobnice, ne drži.
Tudi zadnji dve aktivnsoti v okviru projekta sta vključevali jedi. Z recepti, ki so jih posredovale pridne kuharice, smo sodelovali v natečaju za izbor jedi iz drobnice. Izbrani recepti, ki jih je ocenila posebna kmosija, so vključeni v brošuro. Tako v brošuri najdete dvanajst idej za pripravo jedi iz mesa in mleka drobnice. Poleg receptov našega območja, še iz območja LAS Dolenjska in Bela krajina, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline ter LAS s CILjem. Brošura je dostopna v e-obliki (v rubriki „Dokumenti“) in tiskani verziji.
S predstavitvijo projekta smo sodelovali tudiv oddaji RTV SLO „Za naše kmetovalce“. Oddajo najdete tu (del, ki se nanaša na projekt se začne pri 27:16).
V projektni pisarni LAS, skupaj z deležniki iz območja, že razmišljam o prijavi novih projektov, ki bi nadgradili in dopolnili dosežke tega projekta.
Vse objave