Naložbo sofinancirata republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

  • Domov
  • Pišite nam
  • Medijsko središče
23, March 2023, 03:31
  • Dokumenti in obrazci
  • CLLD
  • Fototeka
  • Povezave
  • Kontakt
  • Javni pozivi
  • O LAS Notranjska
  • Projekti
  • Novice
  • Lokalna ponudba
  • LAS NOTRANJSKA 2023-2027

RRA Zeleni Kras, d.o.o.,
Prečna ulica 1,
6257 Pivka,

T: +386 (0)5 721 22 44,
F: +386 (0)5 721 22 44,

E:

  • Domov
  • Novice
  • Prva kulinarična delavnica v okviru projekta Festival domačih okusov in tradicije

Prva kulinarična delavnica v okviru projekta Festival domačih okusov in tradicije

24.04.2018

Tema kulinarične delavnice je bila koleraba, kavla, kaura... Zelenjava, ki je največkrat povezana prav z Notranjsko. Ponavadi se koleraba pripravlja skupaj s krompirjem in fižolom. V zelo različnih kombinacijah in razmerjih ter dodanimi različnimi zelišči. Tokrat pa je kuhar Rihard Baša pripravil jedi iz kolerabe nekoliko drugače.

Tako nam je Rihard Baša pripravil čips iz kaure, solato, kauro »po moderno«, »klasično« enolončnico, njoke s kavro, ajdove štruklje nadevane s kauro ter v sodelovanju z mladimi slaščičarji še presno čokoladno torto s karamelizirano kauro.

Ker je koleraba po krivici prezrta zelenjava in glede na to kako je zdrava, je bila delavnica zelo dobrodošla, saj smo lahko okušali vrsto novih jedi in se tudi sami prepričali, da je zelo okusna. Nekaj od teh jedi bo predstavljenih tudi na notranjskih tradicionalnih prireditvah. Prvič na Dnevu parka, ki bo 27.maja ob Cerkniškem jezeru.

Ali ste vedeli...

... da ime kolaraba izhaja iz nemčije in je sestavljeno iz tamkajšnjega poimenovanja za zelje, kohl in repo, rube (kohlrübe),

...da vsebnosti vitamina C v kolerabi prekaša celo limono,

... da vsebuje selen, ki v sodobni prehrani primanjkuje.



Vse objave

RRA Zeleni kras, d.o.o., Prečna ulica 1, 6257 Pivka,
T: +386 (0)5 721 22 44
F: +386 (0)5 721 22 45,
E:

Prijava na novice

© LAS Notranjska, Vse pravice pridržane

Izdelava spletnih strani